Прохання до громадянства. ВЕСНА-2009

Шановні Пані і Панове, звертаємось до Вас!

 

Мета фундації: Втримати і розбудувати єдиний у світі УКРАЇНСЬКИЙ ВІЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ- УНІВЕРСИТЕТ УКРАЇНСЬКОЇ ДІЯСПОРИ.

 

Український Вільний Університет /УВУ/ – це унікальна установа, яка проіснувала 88 років, і сьогодні ії існування під загрозою. Для врятування Українського Вільного Університету і збереження його для України потрібно два заходи.

Перший захід – це мінімальне забезпечення праці Університету в часі від 1 січня до 31 грудня 2009 року. На цей період потрібно 180 тисяч евро. Також в тому періоді часу потрібно здійснити другий захід, а саме – вирішити питання дальшого фінансування Університету, почавши від 1 січня 2009 року до 2010р.

Існування Університету серйозно загрожене теперішньою фінансовою скрутою, бо баварський уряд від 2005 року припинив дотації для Університету.

Український Вільний Університет є українською приватною Вищою Школою, котра діє на підставі дозволу та згідно з чинним законодавством Вільної Німецькоі Держави, головно Баварії. Університет має право признавати вчені ступені маґістрів, докторів та доцентів.

3авданням Університету є плекання тих галузей науки, які мають безпосередній чи опосередній звя’зок з Україною. Для виконаня цих завдань Університет  проводить лекції, доповіді та семінари мовою українською та німецькою, при необхідності також іншими мовами /наприклад англійською/, проводить магістерські та докторські студії,  засновує та утримує інститути, бібліотеку та архіви, проводить різноманітні наукові дослідження, засновує представництва Університету за кордоном, інтенсифікує тісну працю з німецькими, особливо баварськими та закордонними унівеситетами.

Український Вільний Університет має три факультети: Факультет Україністики, Філософічний та Факультет Державних і Економічних Наук з відділеннями права та соціально-політичних наук.

Дбаймо про освіту і виховання нашої молоді– майбутнього України, а нашої гідної зміни.

На окрему згадку заслуговує видавнича діяльність Університету, котрий за 88 років існування видав понад 635 книжок українською, німецькою, чеською, французькою, англійською та еспанською мовами. 3авдяки українському змісту його праці та дії на основі баварського законодавства. Університет є унікальним у світі вищим навчальним закладом, що має за собою 88-річну безперервну традицію npацi.

Протягом свoгo існування Український Вільний Університет зберіг для України і поширив у вільному світі скарби українськогo християнського і національного духа та розвиває їх дальше крок у крок зі світовим цивілізаційним процесом.

Теперішня фінансова ситуація заrрожує дальшому існуванню цього унікального вищого навчального закладу. Університет може бути змушений припинити своє існування і український нарід втратить єдиний такогo роду університет у світі. Треба пригадати, що поза українським народом, жодний нарід не має подібного університету на таких правах.

Одинока установа, це Фундація Українського Вільного Університету в Ню Йорку, що ще Фінансово допомагає і вдержує УВУ при існуванні. Прохаємо українців в Америці нам в цьому допомогти. Ми, на жаль, вже фінансово вичерпуємось, і якщо не одержимо допомоги від української rромади в Америці, то УВУ перестане існувати в скорому часі. Тепер слово за нами всіма, кому залежить існування УВУ. Управа Фундації УВУ в Ню Йорку працює безплатно. Всі гроші одержані йдуть на втримання УВУ в Мюнхені і на допомогу студентам в Україні, Америці та Німеччині.

Допоможіть, щоб УВУ існував і продовжував корисну працю для української науки и української молоді.

Від Управи Фундації УВУ до Вас, шановні жертвожавці, наше прохання: тепер УВУ, як ніколи, потребує нашої допомоги, було б не справедливо, щоб наша альма-матер після понад 88 років служіння для України, не могла дальше вести своєї діяльности для нашої дорогої Батьківщини. Тому просимо ВАШОЇ дальшої співпраці так моральної, як і матеріяльної.

Управа Фундації УВУ в Нью Йорку