Лавреати літературного конкурсу Фундації Українського Вільного Університету

Лавреати літературного конкурсу Фундації Українського Вільного Університету

Жюрі літературного конкурсу ФУВУ імені Воляників-Швабінських 16 вересня 2023 року визначило лавреатів. Комісія жюрі складалася з Ольги Воляник, Ігора Николюка та Лариси Заник розглянули твори які були видані в в 2021-2022 роках. За результатами роботи були відмічені такі праці:
Перша премія- Сергій Шевченко «Імперія терору», Київ «Фенікс», 368 с. Книга нарисів розкриває трагедію української націіі, яка була здійснена комуністичним режимом Радянського Союзу у Соловках у 30-з роках 20-го століття.
Другою премією відмітили такі праці:
Іван Петренко «Колгоспне кріпацтво» на основі архівних документів автор показує жахіття комуністичного терору на Кіровоградщині в 20-40 роках минулого століття під час масового розкуркулення заможних селян та початку колективізації.
Борис Пентюк « Степан Руданський: сторінки духовності» Отець Борис детально розкрив родовід подільського творця Співомовок» славного Степана Рудаського.
Третя премія – Вадим Пепа « Правда очі коле».За словами письменника:- Московія була вихована і виросла в жахливій і огидній школі монгольського рабства. Автору також належить петиція до президента України про перейменування Росії на Московію, оскільки така назва вживалася європейськими та азійськими державами до крадіжки назви Русь.
Олег К. Романчук « Не бійсь. Не зраджуй. Не мовчи.»: Публіцистика воєнного часу.
Книга – ретельний аналіз причин наших перемог і поразок, успіхів і невдач.
Також були відзначені наступні праці: Віктор Божок «Кремлівське голодоубивство»,
Галина Кухаришин (Шимків) «Не біймось, а биймось», Лев Хмельовський «Краса і велич України. Спроба філателістичного дослідження» та Микола Возіянов «Тяжіння Земне».

Пресова референтура ФУВУ